Våren 2017

Anette Svane

Anette

Leder

Anette Svane har en mastergrad i filmvitenskap fra NTNU, og jobber nå med undervisning der. Hun har bakgrunn fra både studentradio, journalistikk, teater og musikk. Hun er spesielt interessert i de ideologiske aspektene ved film og foretrekker ofte små filmer med et unikt og viktig perspektiv.

Favorittregissører: Roy Andersson, Jean-Pierre & Luc Dardenne, Kelly Reichardt, Ester Martin Bergsmark og Hirokazu Koreeda. Blant annet.

Favorittfilmer: Ratcatcher, Dogville, Ladri di Biciclette, Rosetta, Nånting Måste gå Sönder, Du Levande, Nobody Knows, J’ai tué ma mère.

Morten Garberg

morga

Quizansvarlig

Utdannet lærer, med en stor interesse for film selv om han ikke har noen form for utdanning i faget. Elsker det å være på kino, atmosfæren og det å vie 100% oppmerksomhet til filmen. Det er noe som er vanskelig å gjenskape hjemme, og gjør at film rett og slett er best på kino.

Favorittregissør: David Fincher

Favorittfilm: Er en sånn Star Wars type, ellers Social Network, American Beauty og Memento.

Ingrid Margrethe Bakken

Ingrid

Maskinist

Filmviter fra Fauske, studert film i Trondheim, Bø og New Zealand, holder nå på med en master i film. Har jobbet som filmlærer og filminstruktør i åtte år. Liker alt mulig innen film, men spesielt skrekkfilm er interessant.

Favorittregissører: Terry Gilliam, Peter Jackson og Alfred Hitchcock.

Favorittfilm: Shaun of the Dead, Some Like it Hot, The Fall, Frihetens Regn og Gjøkeredet.

Benedikte Eide

bilde-19-09-2016-08-12-02-2

Økonomiansvarlig

Benedikte Eide studerer økonomi ved Handelshøyskolen BI og er over gjennomsnittet interessert i tall. Hun er aktiv som snowboardkjører og oppsøker gjerne snøen året rundt – ja, til og med om sommeren. Musikk har alltid vært en stor del av livet til denne damen, og er det hun spesielt prissetter i en god film. Dokumentarer og estetiske bilder meget er godt likt.

Favorittregissør: Wes Anderson og Quentin Tarantino

Favorittfilm: Clueless, Lords of Dogtown

Renate Kroken

Renate

Utdannet filmviter fra NTNU, tilbringer dagene skinnelangs som overkonduktør i NSB, når hun ikke arrangerer events for internasjonale folk i Trondheim som ambassadør iInterNations. TV-serie-maraton-titter, hun er fast inventar på Kosmorama og Ramaskrik, med en forkjærlighet for å bli skremt av film selv om hun blir fryktelig redd.

Favorittregissører: David Fincher og Stanley Kubrick.

Favorittfilmer: Fight Club, What We Do In the Shadows, Tante Pose, Diary of a Mad Black Woman- for å nevne noen.

Dag Vikan

me2

Jobber med datateknologi. Er fan av science fiction.

Favorittregissør: Ridley Scott.

Favorittfilm: Blade Runner.

Fredrik Sellevold

Fredrik

Er utdannet, ikke-praktiserende historiker som liker spill, sverd og romfart (også på film).
Håndterer til daglig nye brev og gamle bilder på Trondheim byarkiv.

Favorittregissører: Terry Gilliam, for sin fremragende evne til å balansere på grensen mellom virkelighet og fantasi/drøm/delirum

Favorittfilm: «Master and commander – The far side of the world», det mest perfekt gjennomførte historiske tidsbildet i filmhistorien

Travis Alexander Ravn

12065989_852213971552444_5778489088061300712_n

Travis Alexander Ravn studerer filmvitenskap ved NTNU og er aktiv som skribent og i styret for linjeforeningen på filminstituttet. Han er begeistret for poetisk film der skaperen forsøker å definere hans/hennes unike stemme. Konvensjoner på film er virkemidler som kan være essensielle for å kunne danne assosiasjoner hos tilskueren men blir ofte misbrukt. Når disse konvensjoner blir snudd på hodet i den hensikt å danne en kritisk påstand og bidrar til den filmatiske diskursen skjer noe særdeles spesielt for mediet.

Favorittregissører: Akira Kurosawa, Ingmar Bergman, François Truffaut, Andrei Tarkovsky, Wim Wender, John Carpenter, Jafar Panahi, Terrence Malik, Xavier Dolan.

Favorittfilmer: I stadig endring

Fredrik Johansen

14429467_10153835640957256_621210078_n

Fredrik Johansen er bachelorstudent i filmvitenskap ved NTNU. Han er også musikkjournalist for Under Dusken og radiovert i Radio Revolt. Konseptuell kunst (da i størst grad film) basert på assosiasjoner ligger høyt oppe. Narrativ i film er ikke nødvendigvis så viktig. Ikke hva som fortelles, men hvordan. Stor fan av kompromissløshet og rølp.

Favorittregissør: Jeg oppdager nye ting hele tiden, men så langt: Harmony Korine og Lars Von Trier.

Favorittfilm: Min beste subjektive opplevelse av en film var da jeg så Donnie Darko (Richard Kelly, 2001) for første gang som tenåring.

Sebastian Luedy Kaurel

12967470_10153392526232455_7857414285843024353_o

Sebastian Kaurel studerer filmvitenskap ved NTNU og ble medlem Trondheim Filmklubb høsten 2016. Liker alle typer film, både gode og dårlige (om det er underholdningsverdi å hente).

Favorittregissør: Sergio Leone.

Favorittfilmer: The Good, The Bad and The Ugly, Gudfaren, Do The Right Thing og On The Waterfront.