Anette Svane

Anette

Leder

Anette Svane har en mastergrad i filmvitenskap fra NTNU, der hun også underviser. I tillegg sitter hun i styret til Minimalen Kortfilmfestival og jobber med ulike filmprosjekter. Hun er spesielt interessert i de ideologiske og tematiske aspektene ved film.

Favorittregissører: Roy Andersson, Deborah Stratman, Sally Potter,  Jean-Pierre & Luc Dardenne, Lynne Ramsay og Hirokazu Koreeda. Blant andre.

Favorittfilmer: Ratcatcher, The Gold Diggers, Ladri di Biciclette, Rosetta, Härlig är jorden, Nobody Knows, J’ai tué ma mère.

Morten Garberg

morga

Utdannet lærer, med en stor interesse for film selv om han ikke har noen form for utdanning i faget. Elsker det å være på kino, atmosfæren og det å vie 100% oppmerksomhet til filmen. Det er noe som er vanskelig å gjenskape hjemme, og gjør at film rett og slett er best på kino.

Favorittregissør: David Fincher

Favorittfilm: Er en sånn Star Wars type, ellers Social Network, American Beauty og Memento.

Ingrid Margrethe Bakken

Ingrid

Økonomiansvarlig

Filmviter fra Fauske, studert film i Trondheim, Bø og New Zealand, holder nå på med en master i film. Har jobbet som filmlærer og filminstruktør i åtte år. Liker alt mulig innen film, men spesielt skrekkfilm er interessant.

Favorittregissører: Terry Gilliam, Peter Jackson og Alfred Hitchcock.

Favorittfilm: Shaun of the Dead, Some Like it Hot, The Fall, Frihetens Regn og Gjøkeredet.

Renate Kroken

Renate

Utdannet filmviter fra NTNU, tilbringer dagene skinnelangs som overkonduktør i NSB, når hun ikke arrangerer events for internasjonale folk i Trondheim som ambassadør iInterNations. TV-serie-maraton-titter, hun er fast inventar på Kosmorama og Ramaskrik, med en forkjærlighet for å bli skremt av film selv om hun blir fryktelig redd.

Favorittregissører: David Fincher og Stanley Kubrick.

Favorittfilmer: Fight Club, What We Do In the Shadows, Tante Pose, Diary of a Mad Black Woman- for å nevne noen.

Fredrik Sellevold

Fredrik

Er utdannet, ikke-praktiserende historiker som liker spill, sverd og romfart (også på film).
Håndterer til daglig nye brev og gamle bilder på Trondheim byarkiv.

Favorittregissører: Terry Gilliam, for sin fremragende evne til å balansere på grensen mellom virkelighet og fantasi/drøm/delirum

Favorittfilm: «Master and commander – The far side of the world», det mest perfekt gjennomførte historiske tidsbildet i filmhistorien

Travis Alexander Ravn

12065989_852213971552444_5778489088061300712_n

Quizansvarlig

Travis Alexander Ravn studerer filmvitenskap ved NTNU og er aktiv som skribent og i styret for linjeforeningen på filminstituttet. Han er begeistret for poetisk film der skaperen forsøker å definere hans/hennes unike stemme. Konvensjoner på film er virkemidler som kan være essensielle for å kunne danne assosiasjoner hos tilskueren men blir ofte misbrukt. Når disse konvensjoner blir snudd på hodet i den hensikt å danne en kritisk påstand og bidrar til den filmatiske diskursen skjer noe særdeles spesielt for mediet.

Favorittregissører: Akira Kurosawa, Ingmar Bergman, François Truffaut, Andrei Tarkovsky, Wim Wender, John Carpenter, Jafar Panahi, Terrence Malik, Xavier Dolan.

Favorittfilmer: I stadig endring

Sebastian Luedy Kaurel

12967470_10153392526232455_7857414285843024353_o

Sebastian Kaurel studerer filmvitenskap ved NTNU og ble medlem Trondheim Filmklubb høsten 2016. Liker alle typer film, både gode og dårlige (om det er underholdningsverdi å hente).

Favorittregissør: Sergio Leone.

Favorittfilmer: The Good, The Bad and The Ugly, Gudfaren, Do The Right Thing og On The Waterfront.

Aleksander Koren

Aleksander Koren har en mastergrad i filmvitenskap fra NTNU og er for øyeblikket frilansskribent. Er spesielt interessert i minimalistisk film fra Asia.

Favorittregissører: Hong Sang-soo, Apichatpong Weerasethakul, Hou Hsiao-hsien, Yang Fudong, Jean-luc Godard, Yasujiro Ozu, Wang Bing

Favorittfilm: Our Sunhi

Ole Johnny Fossås

Ole Johnny Fossås er masterstudent i film- og medievitenskap ved NTNU og skriver en masteroppgave om øst-tysk dokumentarfilm. Han er interessert i filmhistorie, særlig stumfilmen og tysk filmhistorie men også blant annet utviklingen av den eksperimentelle filmen.

Favorittregissører: Akira Kurosawa, Werner Herzog, Satyajit Ray, Krzysztof Zanussi, Erich von Stroheim.

Favorittfilm: Seven Samurai

Vegard Egeberg

Vegard Egeberg studerer filmvitenskap ved NTNU og ble medlem i Trondheim Filmklubb høsten 2017. Han foretrekker gjerne stil over substans, og har en forkjærlighet for svarte komedier og kammerspill.

Favorittregissører: Ruben Östlund, Edgar Wright, Wes Andersson, Jean-Pierre & Luc Dardenne

Favorittfilmer: Y tu mamá también, Sånger från andra våningen, Lost in Translation, The Darjeeling Limited