Ny kino er herved åpnet!

Trondheim Filmklubb og Cinemateket i Trondheim har de siste ukene jobbet på spreng med å få på plass en ny kino i Olavskvartalet. I det som tidligere var en klesbutikk måtte det meste gjøres fra «scratch» for å lage en ordentlig kino: vegger og dører måtte reises opp, et maskinrom måtte bygges, tunge prosjektorer og lydanlegg måtte transporteres inn og kobles til og lydisoleringen må være god. Stor takk til alle som fikk dette i stand! Onsdag 13. september fikk Trondheim Filmklubb æren av å åpne lokalet med visning av den første filmen på vårt høstprogram: Roy Anderssons En due satt på en gren og funderte over tilværelsen. Selv om ikke alt er helt ferdig i det nye lokalet, vil vi likevel påstå at både filmen og visningen var en suksess!

Travis introduserer den første filmen i en helt ny kinosal.

Trondheim Filmklubb hørte tidligere til Nova Kinosenter, og med ny kino og om kort tid en egen bar i Olavskvartalet vil filmklubben og Cinemateket skape et fast sosialt møtested for alle med interesse for film. Tirsdag 26. september kl 20:00 avholdes vår første quiz i den nye baren og hver onsdag fremover viser vi kvalitetsfilm fra hele verden. Sammen med Cinemateket har vi et tett program fremover og store planer – nytt lokale betyr selvfølgelig mer film!

En due satt på en gren og funderte over tilværelsen (Roy Andersson, 2014)