Historikk

Trondheim Filmklubb ble stiftet 17. oktober 1960 og er pr i dag landets eldste filmklubb. Cinemateket Trondheim er drevet av Stiftelsen Cinemateket i Trondheim (org.nr. 979553404MVA), som ble opprettet av Trondheim Filmklubb, Trondheim Kino, Trondheim kommune, NTNU og Kunstakademiet i Trondheim den 29. juli 1993.

A_Rosendal_tempel

Rosendal kino

_______

Hva er en filmklubb?

– En ideell og frivillig forening med filmvisning som hovedaktivitet, drives ofte i samarbeid med lokale kinoer og bruker kinoen som arena.

– En alternativ kino på mindre steder og i lokalmiljøer

– Et visningssted som setter fokus både på filmhistoriens klassikere og nyere filmkunst.

– Et forum for møter mellom publikum og filmskapere, filmdebatt, studier og analyse av film.

Medlemskap i en filmklubb tilknyttet NFK, gir gratis medlemskap i andre filmklubber og cinematek som er medlem av NFK, samt Cinemateket i Oslo.