Under kirsebærtrærne

onsdag, mai 2, 2018

Olavshallen

Kjøp billetter her: https://cinematekettrondheim.ticketco.events/no/nb/e/under_kirsebaertraerne

An Japan 2015 Regi Naomi Kawase Manus Naomi Kawase, Durian Sukegawa Foto Shigeki Akiyama Med Kirin Kiki, Masatoshi Nagase, Kyara Uchida 113 min DCP Japansk tale, norsk tekst

Sentaro jobber lange dager i en liten matbod hvor han lager og selger dorayaki, en liten pannekake med fyll laget av røde, søte azuki-bønner. En dag kommer en gammel dame, Tokue, innom matboden. Hun forlanger, etter skuffelse over Sentaros dorayaki, å få en jobb der. Hun overbeviser Sentaro om å bruke et hjemmelaget bønnefyll som gir dorayakien en unik smak og plutselig skyter matbodens popularitet til værs.

I den lille matboden, som ligger på et gatehjørne under vakre kirsebærtrær, finner Tokue, Sentaro og Wakana – en ungdomsskoleelev som sliter med hjemmelivet – et givende vennskap på tross av generasjoner som hjelper alle tre gjennom utfordringer de har i livet. Dette er en ekte feelgood-film, men regissør Kawase, som i sin lange, fruktbare karriere har fokusert på skildringer av folk på utkanten av samfunnet, byr også på vendinger som tar historien i tyngre retninger.

Under kirsebærtrærne er Naomi Kawases mest tilgjengelige film hittil, og filmen ble i 2015 valgt som åpner for Un certain regard-programmet på Cannes. Med Under kirsebærtrærne har Kawase laget en varm og innbydende film som gir en sensorisk skildring av det moderne Japan.

ak