Tyrannosaur

Kart utilgjengelig

Dato
lørdag, november 18, 2017
20:00 - 22:00

Sted
Olavshallen


Kjøp billetter her: https://cinematekettrondheim.ticketco.no/nb/e/tyrannosaur

Merk at denne visningen er på en lørdag kl 20, og ikke onsdag kl 18 som vanlig.

Obs! 18 års aldersgrense på våre visninger.

Tyrannosaur England 2011 Regi og manus Paddy Considine Foto Erik Wilson Med Peter Mullan, Olivia Colman, Eddie Marsan Lengde 91 min. Språk engelsk tale, norsk tekst

Joseph er en sint mann med voldelige impulser. Han er på vei mot avgrunnen, destruktiv og forbanna, og er en plage for alle rundt seg. Etter en voldelig konfrontasjon på puben, søker han tilflukt i et tilfeldig butikklokale hvor han møter Hannah. Hun er en varm skikkelse som i stedet for å avvise ham, viser omsorg og forståelse. Hun er et godt menneske preget av en ytre varme, men på innsiden er også hun i fritt fall. Hun bærer på mørke hemmeligheter, og først når den brautende drittsekken Joseph ramler inn i livet hennes, blir hun tvunget til å konfrontere ondskapen som tærer på tilværelsen – en konfrontasjon som skal få følger for dem begge.

Tyrannosaur er en film om to hardt prøvede mennesker i sårt behov for hverandre. Den er satt til en britisk arbeiderklasse farget i gråskitne nyanser, dunstende av alkohol og håpløshet. This Is England, Fish Tank, og fjorårets Jeg, Daniel Blake; vi har sett britisk sosialrealisme på film før, men ingen fullt så mørke og jævlige som Tyrannosaur makter å være. Det er en sår skildring om håp og om motsetninger i møte, men er definitivt ikke en film for sarte sjeler. Det er en forfriskende oppvekker som slår hardt fra seg, både mot kropp og ånd.

ve