Team Hurricane

Kart utilgjengelig

Dato
onsdag, september 5, 2018
18:00 - 20:30

Sted
Olavshallen


Billetter kan kjøpes her: https://cinematekettrondheim.ticketco.events/no/nb/e/team_hurricane

Team Hurricane Danmark 2017 Regi og manus Annika Berg Foto Louise McLauglin, Maria Pasenau Med Eja Penelope Roepstorff, Sara Morling, Maja Leth Bang 96 min DCP Dansk tale, norsk tekst

Team Hurricane er danske Annika Bergs første spillefilm – og for en debut dette er! Team Hurricane er en frisk, nytenkende, fargerik og sprudlende film om en jentegjeng i 14-17 årsalderen. Vi møter disse jentene – Ida, Sara, Eja, Mathilde, Mia, Zara, Ira og Maja – i det den lokale ungdomsklubben hvor de pleier å henge skal nedlegges.

Filmen har – svært velfortjent – fått stor oppmerksomhet på grunn av det gode karaktergalleriet, hvor hver av de unge jentene har sin egen sterke og unike personlighet, samt sine egne bekymringer og problemer. Dette er alt annet enn stereotypiske karakterer, og filmen evner på elegant vis å tilnærme seg ungdom, ta dem på alvor og gi dem en sjarmerende, men politisk og viktig rammehistorie, fortalt gjennom en radikal og original filmstil som nærmest bobler over av kreativitet og kunstneriske virkemidler.

At Team Hurricane ikke har fått ordinær kinodistribusjon i Norge er rett og slett en skandale, og dette blir derfor en unik mulighet til å få oppleve dette hypermoderne, feministiske mesterverket i kinosal!

ak