Polisse

Kart utilgjengelig

Dato
onsdag, oktober 18, 2017
18:00 - 20:30

Sted
Olavshallen


Obs! 18 års aldersgrense på våre visninger

Frankrike 2011 Regi Maïwenn Manus Maïwenn & Emmanuelle Bercot Foto Pierre Aïm  Med Karin Viard, JoeyStarr, Marina Foïs, Nicolas Duvauchelle, Maïwenn 127min DCP Fransk tale, norsk tekst 

Polisse er en film som utfordrer. Den er uforutsigbar og ubehagelig, og skildrer et miljø hvor råhet, galgenhumor, varme og tragedie er tett forbundet. I to timer er vi flue på veggen i Paris-politiets barnevernsenhet, hvor vi følger hverdagen til de ansatte, både på jobben og i hjemmet. På arbeidsplassen jobber de med barn og ungdom som begår, eller har blitt utsatt for kriminelle handlinger. Forsømte og mishandlede barn, tvangsekteskap, pedofili, foreldre mistenkt for mishandling – vi blir konfrontert med et avgrunnsdypt mørke som finnes i mennesket og vi blir kjent med betjentene som forsøker å beholde forstanden i møte med det. 

I forberedelse til filmen fikk regissør og manusforfatter Maïwenn mulighet til å observere en barnevernsenhet slik den vi ser i filmen. Filmen er strukturert som et lappeteppe av saker, og hver enkelt sak er basert på faktiske hendelser og observasjoner hun gjorde da hun var der. Vi er med på avdelingsmøter og forhør, og er vitne til relasjoner som knyttes i møte mellom ansatte og ofre. Polisse er en opprørende, men samtidig dypt medmenneskelig film. Den setter seg i kroppen og blir der lenge. 

ve