Nånting Måste gå Sönder

Dato
onsdag, mai 10, 2017
18:00 - 20:00

Sted
Trondheim Kino, Nova 2


somethingmustbreak-011

Sebastian møter Andreas i parken en sommernatt og de innleder etter hvert et forhold. Nånting Måste gå Sönder skildrer ikke bare deres relasjon, men også Sebastians følelsesliv og identitetssøken på en intim og grensesprengende måte.

Noen kritikere har sett filmen og holdt den opp mot en slags test: ville den vært bra om dette var en «vanlig» heterofil kjærlighetshistorie? Dette er en fullstendig misforstått tilnærming. Filmen er ikke bare helt særegen grunnet sin spesifikke kontekst, men måten kjærligheten skildres på er både råere og mer brutal i sin fremstilling enn kjærlighetshistorier vanligvis er. Hvor mange kjærlighetshistorier fra Hollywood ser du som starter med at den ene slikker den andre i rumpa og ender med urinstråle i sakte film på en sexklubb? Dette er ikke konvensjonelt, det er irrasjonell galskap og protest. Det er kjærlighet, pønk og fuck systemet i en og samme film.

Nånting Måste gå Sönder er et ambisiøst vågestykke av en film, fra en filmskaper som er modig nok til å både være samfunnskritisk, gjøre en nærgående skildring av relasjoner og identitetssøken, og samtidig leke med stilkonvensjoner innad en ramme på 85 minutter.

as