Motforestilling

Kart utilgjengelig

Dato
onsdag, oktober 4, 2017
18:00 - 20:00

Sted
Olavshallen


Obs! 18 års aldersgrense på våre visninger

Norge 1972 Manus og Regi Erik Løchen Foto Knut Gløersen  Med Espen Skjønberg, Per Theodor Haugen, Kari Rasmussen 97 min DCP Norsk Tale, Utekstet  

Motforestilling dreier seg om en filminnspilling, og skuespillerne som er med i dem. Filmens handling foregår på flere plan, både om selve filminnspillingen, filmen som ble spilt inn, og forholdet mellom skuespillerne imellom. De tre nivåene er uten klare skiller, og enkelte scener må du selv som seer tolke hva det er du ser på. Det kjennetegner Løchens stil i denne filmen. Løchen ønsker ikke å fortelle deg hva filmen er, hva det er som skjer, hvordan du skal tolke dette, og hvilken rekkefølge ting foregår i. Dette er noe du selv som seer skal tolke, og din tolkning og opplevelse av filmen er unik alle andres forståelse av filmen.  

Dette gir en unik film i norsk filmhistorie som bør nytes på det store lerretet. Løchen mente at Motforestilling sine 5 akter kunne settes sammen i hvilken som helst rekkefølge, og gi 120 ulike filmopplevelser. Dette sier noe om hvordan filmen er oppbygd og at den ikke har noen lineær handling. Likevel tar filmen opp aktuelle spørsmål både om film som kunstform, og internasjonal stormaktspolitikk, som kanskje er mer aktuelt nå enn noen gang?  

Erik Løchen viser med denne filmen nok engang hvilken unik stemme han har i norsk kunsthistorie, da både Motforestilling og Jakten (1959) står som unike filmer i norsk filmhistorie, som bør sees av et moderne publikum.

mg