Moonlight

Kart utilgjengelig

Dato
onsdag, september 12, 2018
18:00 - 20:30

Sted
Olavshallen


Moonlight USA 2016 Regi og manus Barry Jenkins Foto James Laxter Med Trevante Rhodes, André Holland, Janelle Monae, Naomie Harris, Mahershala Ali 111 min DCP Engelsk tale, norsk tekst

I Moonlight følger vi Chiron Harris i tre ulike stadier av livet. Vi møter ham som barn, vi møter ham i tenårene og vi møter ham igjen som en voksen mann. Gjennom disse tre periodene i livet hans, får vi en intim skildring av vanskelighetene i å vokse opp som en svart homofil mann i Miamis ghetto.

Historien som utfolder seg i Moonlight blir sjeldent portrettert i populærkulturen, og det er da ekstra flott å se en så kompetent regissør som Barry Jenkins bak kameraet. Kameraet er nesten alltid i bevegelse og Jenkins fanger opp de minste detaljer som alle er med på å forme livet og identiteten til Chiron. Filmen har også et stort karaktergalleri utenom Chiron og karakterer som fort kunne endt opp som stereotyper i svakere filmer, blir isteden vist som både tredimensjonale og sympatiske gjennom Barry Jenkins humanistiske manus og regi.

slk