Jeg er din

Kart utilgjengelig

Dato
onsdag, februar 14, 2018
18:00 - 20:15

Sted
Olavshallen


Kjøp billetter her: https://cinematekettrondheim.ticketco.events/no/nb/e/jeg_er_din/

Jeg er din Norge 2013 Regi og manus Iram Haq Foto Cesilie Semec, Marek Wieser Med Amrita Acharia, Ola Rapace, Tobias Santelmann 98 min DCP Norsk tale, utekstet

Jeg er din er historien om alenemoren Mina som holder til i Oslo med sin seks år gamle sønn Felix. Mina kommer fra en muslimsk familie, men har likevel relasjoner til ulike menn. Da hun møter svenske Jesper kommer følelsen av forelskelse snikende, noe som etter hvert tar Mina ut på en reise der hun må lære å kjenne seg selv. Hun må finne ut hvordan hun skal sjonglere forventningene som kommer fra familien, sin sønn, hennes nye kjæreste, og samtidig kombinere dette med sine egne behov.

Iram Haq var i 2017 aktuell med filmen Hva vil folk si, som fikk mye oppmerksomhet og gode anmeldelser. Jeg er din er Haqs spillefilmdebut, og som i Hva vil folk si, settes det også her lys på hvordan det er å være muslim i Norge, og på de forventningene som stilles til en. Jeg er din viser dette fra en råere og mer vulgær side, og filmen innledes blant annet med at Mina onanerer til nettporno. Slike scener gjør dette til en unik og befriende framstilling, som gjør filmen til noe mer enn bare en enkel historie om en jente som ønsker aksept fra familien.

mg