Fokus på Dardenne-brødrene: Kvinne, ukjent

Kjøp billett her: https://cinematekettrondheim.ticketco.no/nb/e/kvinne_ukjent

Obs! 18 års aldersgrense på våre visninger

Bilderesultat for kvinne ukjent

La fille inconnue Belgia 2017 Regi og manus Jean-Pierre Dardenne og Luc Dardenne  Foto Alain Marcoen Med Adele Haenel, Olivier Bonnaud, Jeremie Renier, Louka Minnella, Christelle Cornil, Nadège Ouedraogo 106 min DCP fransk tale, norsk tekst

Det belgiske brødreparet Jean-Pierre og Luc Dardenne har siden gjennombruddsfilmen sin La Promesse laget en rekke sosialrealistiske dramafilmer der de gang etter gang skildrer den harde hverdagen i det belgiske arbeiderklasselivet. For å hylle denne regissørduoen viser Trondheim Filmklubb to sentrale filmer i Dardenne brødrene sin filmografi.

Jenny er en ung doktor som jobber på et relativt lite legekontor. En sen kveld etter stengetid ringer en noen på døren som vil inn, men Jenny slipper henne ikke inn siden det er etter stengetid. Dagen etter viser seg at den som ringte på var en ung kvinne, som nå har blitt drept. Jenny blir full av skyldfølelse og bestemmer seg for å finne ut hvem denne jenta er slik at hun kan få en ordentlig begravelse. I løpet av de neste dagene finner ut at denne jenta er en prostituert som har blitt glemt og utestengt fra samfunnet, hun finner ingen som kan hjelpe henne med saken, og de som har informasjon holder den for seg selv. Kvinne, Ukjent har en historie som begynner med skyldfølelse, men etter hvert som historien utfolder seg får vi se en enorm empati fra Jenny som hun selv sliter med å finne i noen av sine medborgere. Selv om de har informasjon, er det få som vil ha noe med en mordsak å gjøre hvis de kan unngå det. En ting som skiller Kvinne, Ukjent fra andre Dardenne filmer er at den har en noe hyppigere klipperytme og har mange korte scener, noe som er uvanlig for en Dardenne film. Dette kan skyldes et noe mer handlingsfokusert plot enn de tidligere filmene til Dardenne brødrene, men filmen ble også klippet kortere etter den ble vist i Cannes i 2016.

slk