Evolution

Kart utilgjengelig

Dato
onsdag, november 22, 2017
18:00 - 20:00

Sted
Olavshallen


Kjøp billetter her: https://cinematekettrondheim.ticketco.no/nb/e/evolution

Obs! 18 års aldersgrense på våre visningerBilderesultat for evolution 2015

Evolution Frankrike / Belgia / Spania 2015 Regi Lucile Hadžihalilović Manus Alanté Kavaïté, Geoff Cox, Lucile Hadzihalilovic  Foto Manu Dacosse Med TMax Brebant, Roxane Duran, Julie-Marie Parmentier 81 min Fransk tale, norsk tekst 

Evolution er en slags forskrudd oppveksthistorie om 10 år gamle Nicolas som tilbringer dagene sine på et isolert sykehus sammen med en rekke andre barn på samme alder, hvor de alle blir behandlet for en merkelig sykdom de blir holdt i mørket om.

Gjennom Nicolas opplever vi et lite øy-samfunn som kun består av unge gutter og deres mødre som alle ser faretruende like ut. Evolution utforsker Nicolas’ groende mistanke om at det er noe som ikke helt stemmer i det han oppdager et lik på havgrunnen under en svømmetur.

Evolution utspiller seg som en merkelig og uoversiktlig drøm som hele tiden er i ferd med å bli til et mareritt. Filmens drømmeaktige struktur, med mange tematiske elementer som svever inn og ut av handlingen blir en opplevelse som kun kan ses på film. Filmens visuelle språk er noe helt unikt, med vakre bilder som likevel gir fra seg mørke undertoner som stadig bygger en mer og mer urovekkende stemning. Det er i det hele tatt vanskelig å si noe fornuftig om Evolution – regissør Lucile Hadzihalilovic har skapt et unikt stykke kunst som rett og slett på oppleves.

ak