Dog Days

Kart utilgjengelig

Dato
onsdag, februar 15, 2017
18:00 - 21:00

Sted
Nova Kinosenter


Skjermbilde 2017-01-04 kl. 14.20.56

Dog Days følger de banale livene til en håndfull hedonister mens trykket bygger seg opp i de stekende sommerdagene i Østerrike. De dyrker solen for sin evne til å gjøre dem gyllenbrune, men fordømmer den samtidig for dens stekende varme.

Karakterene vi møter i Ulrich Seidls Dog Days er frustrerende lite verdensvante i sin søken etter kjølig hete. Det er en film, og ikke minst regissør, som, i sin dokumentariske stil og sine virkelighetsnære konfrontasjoner, setter spørsmål ved moral og kunst. Hvor langt kan en gå for å rettferdiggjøre god kunst? Filmens vulgære og konfronterende bildeuttrykk tvinger en til å hele tiden måtte ta stilling til alt som skjer. Filmstilen er nært beslektet med det naturlige og realistiske. Kameraet er søkende og med på hva som skjer, som fra øynene på ens eget nysgjerrige, men samtidig beskjedne hode. De få statiske bildene er satt opp og komponert på en nærmest umulig perfekt symmetrisk måte, og de skiller seg fra det søkende og naturlige blikket kameraet ellers har i handlingen. De blir som malerier man ser på fra distanse på et museum, i motsetning til noe man er sugd inn i og med på.

Menneskets naturlige tilstand har aldri vært sexy –  det er forfriskende når en film som dette kommer inn og insisterer på det.

fj