Charulata

Kart utilgjengelig

Dato
onsdag, februar 28, 2018
18:00 - 20:15

Sted
Olavshallen


Kjøp billetter her: https://cinematekettrondheim.ticketco.events/no/nb/e/charulata

Charulata India 1964 Regi Satyajit Ray Manus Rabindranath Tagore, Satyajit Ray Foto Subrata Mitra Med Madhabi Mukherjee, Soumitra Chatterjee, Shailen Mukherjee, Shyamal Ghoshal 117 min DCP Bengalsk tale, norsk tekst

Året er 1879. Charu, hustruen til redaktøren Bhupati, kjeder seg stort sett alene i det store huset hun bor i. Ingen rundt henne ser ut til å dele hennes engasjement for kunst og litteratur, men ting endrer seg når den likesinnede Amal kommer på besøk. Snart er det ikke bare det felles engasjementet for kultur som bringer dem sammen.

Utenfor den gigantiske Bollywood-industrien har indisk filmhistorie en gigant i Satyajit Ray, sa Akira Kurosawa i sin tid. Rays dypt humanistiske portretter av mennesker i alle faser av livet og hans forståelse og sympati med våre indre liv, gjør at vi blir revet med i store og små øyeblikk. Dette er også tilfelle i Charulata, der rolletolkningen Madhabi Mukherjee gjør gjennom sitt ansikt og kroppsspråk, tidvis trollbinder oss. Vi blir grepet av hennes ensomhet og frustrasjon, men vi synes ikke synd på henne, isteden er det hennes selvstendighet og kløktighet som skinner frem i filmen Satyajit Ray selv anså som sin beste film. Det finnes derfor ingen unnskyldning til å ikke sette av tid til å oppdage for første gang, eller bli påminnet på, hvorfor du trenger en bengalsk filmskaper i livet ditt.

ojf