Battle Royale

Kart utilgjengelig

Dato
onsdag, april 25, 2018
18:00 - 20:15

Sted
Olavshallen


Batoru rowaiaru Japan 2000 Regi Kinji Fukasaku Manus Kenta Fukasaku Foto Katsumi Yanagishima Med Tatsuya Fujiwara, Aki Maeda, Takeshi Kitano 113 min 35mm Japansk tale, engelsk tekst

Battle Royale er satt til et dystopisk Japan der store deler av befolkningen står uten arbeid og 800 000 studenter har bestemt seg for å boikotte skolen. Det har utviklet seg en dissonans mellom ungdom og voksne og de eldre har begynt å frykte den yngre fremtredende generasjonen. Staten har derfor valgt å innføre det årlige Battle Royale-spillet, en statsstyrt dødslek. Hvert år skal en tilfeldig skoleklasse sendes ut til en isolert øy for å bekjempe sine egne klassekamerater i en kamp til døden.

Battle Royale skildrer en ekstremversjon av hva som skjer når dissonansen mellom barn og voksne blir for stor, og hva som skjer når et politisk system fokuserer på straff og frykt. En av filmens styrker er at den aldri glemmer sin tematikk og konstant understreker hva den ønsker å si. Mens vi følger ungdommenes kamp for livet blir vi hele tiden minnet på at de faktisk er ungdommer. I Battle Royale følger vi ikke overfladiske actionhelter, men karakterer som snakker om hvem de er forelsket i, hvilke skoler de vil inn på når spillet er over, og hvem som er venner (og uvenner). Disse temaene er ofte sentrale når elevene dreper hverandre.

slk