Angels Wear White

Kart utilgjengelig

Dato
onsdag, oktober 17, 2018
18:00 - 20:30

Sted
Olavshallen


Jia Nian Hua Kina 2017 Regi og manus Vivian Qu Foto Benoit Dervaux Med Wen Qi, Zhou Meijun, Shi Ke, Liu Weiwei 107 min DCP Kinesisk tale, engelsk tekst

Vivian Qus mesterverk Angels Wear White er en sterk, modig, og nådeløs film som setter lys på maktmisbruk i Kina og hvordan vold mot kvinner ofte går ustraffet. Med et nøytralt og observerende kamera, med tilbakeholden bruk av filmatiske virkemidler, utforsker Qu en ubehagelig, men viktig historie.

I Angels Wear White følger vi tenåringen Mia som jobber på et strandhotell i en liten kystby. Hun mangler både oppholds- og arbeidstillatelse, og må derfor holde seg under radaren. En kveld blir to tolv år gamle jenter voldtatt av en høytstående embetsmann på hotellet hvor Mia jobber. Filmen viser hvor maktesløse disse jentene er – de to voldtatte jentene blir forsøkt overtalt av systemet til å tie gjennom bestikkelser fra alle kanter, og Mia selv står i en posisjon hvor det er faretruende å stå frem som vitne.

Angels Wear White er en utrolig imponerende film som har fått alt for lite oppmerksomhet internasjonalt. Den kommer ikke på norsk kino, og dette vil være en av de eneste, om ikke den eneste, sjansen du har til å få med deg denne fantastiske kinesiske filmen.

ak